Energie-efficiëntie en efficiënt gebruik van hulpbronnen is een missie die Houten huizen van harte ondersteunt door middel van ons innovatieve bouwsysteem. Het is een kwestie van het maximale halen uit wat je hebt: goede waarde. Het is een missie waarnaar we leven en die we in al onze ontwerpen integreren.

Er zijn meer dan 100 groene bouwnormen in de V.S., maar de twee meest voorkomende zijn de National Green Building Standard, gecreëerd door de National Association of Home Builders, en LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Woodhouse-woningen kunnen aan beide normen voldoen of ze zelfs overtreffen, zodat u zeker kunt zijn van duurzaamheid, energie-efficiëntie en een lange levensduur in elk huis.

Nieuwe bouwcodes vereisen huizen met hoge prestaties

Energiecodes worden per staat beheerd, waarbij de staten de normen onafhankelijk van elkaar aannemen. (Klik hier voor de status van alle staten). Maar ongeacht welke staat, de meerderheid van de staten neemt strengere energieregels aan voor woningen en commerciële gebouwen. Zij schrijven voor hoe een huis moet presteren door middel van blowerdoortesten, die nu verplicht zijn bij nieuwbouw en een aanvulling vormen op de andere normen. Hiermee wordt gemeten hoeveel energie uw huis naar buiten lekt. “Zelfs een beetje is een verspilling van middelen,” zegt Diana Allen, directeur van ontwerp bij Woodhouse en een ervaren, NCARB-gecertificeerde, gediplomeerde architect. Het maakt niet uit welke energiecode van kracht is in uw gemeente, uw Woodhouse huis zal deze met gemak halen of overtreffen.

Bespaar Geld
Woodhouse gebruikt Polyurethaan (PUR) Structureel Geïsoleerde Panelen of SIP’s voor het omhullen van de houten frames. Deze technologie produceert de meest energie-efficiënte woningen in de wereld. De vermindering in verwarmings- en koelingskosten helpt het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen en dit helpt Woodhouse woningen groene bouwpunten te scoren en de energierekeningen laag te houden gedurende de levensduur van de woning, wat geld bespaart voor huiseigenaren.

Duurzaam OSB
Oriented Strand Board of OSB dat Woodhouse gebruikt in haar SIP’s is een bewerkt houtproduct dat gemaakt wordt van snelgroeiende, jonge zacht- en hardhoutsoorten die ooit als onbruikbaar werden beschouwd door de houtindustrie. Dit hout wordt geoogst uit zichzelf regenererende bossen of boomplantages. Vervolgens wordt het vermalen, op een transportband georiënteerd en vervolgens met reusachtige persen aan elkaar gelijmd. Zo ontstaan platen van gelijkvormige houtplaten die uiterst sterk zijn. Een bijkomend voordeel is dat het gebruik ervan meer groene bouwpunten oplevert.

Hoe de panelen worden gemaakt
De SIP’s die Woodhouse levert, worden gemaakt door vloeibaar polyurethaanschuim (PUR) gelijkmatig tussen twee panelen te injecteren. Dit resulteert in R-waarden en structurele sterkte die superieur zijn aan die van conventionele isolatiemethoden, evenals de meeste SIP’s die in andere bouwsystemen worden gebruikt.

Voordelen van PUR-schuim
Het is vermeldenswaard dat de meeste structureel geïsoleerde panelen (SIP’s) op de markt Expanded Polystyrene of EPS gebruiken voor isolatie. PUR-schuim presteert echter veel beter dan EPS, zonder VOC’s af te geven. PUR-schuim absorbeert geen vocht, zodat de R-waarde (een maatstaf voor de weerstand van een materiaal tegen energieverlies) van PUR-SIP’s in de loop der tijd niet afneemt. Ze blijft constant gedurende de hele levensduur van het huis. Dit staat in schril contrast met conventionele glasvezelmattenisolatie. Een vochtgehalte van slechts 1% in glasvezelisolatie vermindert de R-waarde met 50%.

Bespaar tijd en geld tijdens de bouw
De SIP’s zijn zo vervaardigd dat ze op hun plaats kunnen worden geschoven en gemakkelijk ter plaatse met elkaar en het houtskelet kunnen worden verbonden, een beetje zoals het bouwen met Lego. Ze zijn ook voorgesneden op een CNC-machine. Dit verkort de tijd die nodig is om de constructie te monteren aanzienlijk en bespaart tegelijkertijd energie en geld.

Sips panelen

Bescherming van de gezondheid
Veel conventionele bouwmaterialen zijn niet gezond voor de mens. Vluchtige organische stoffen of VOC’s, bijvoorbeeld, zijn kankerverwekkend en ze kunnen aanwezig zijn in veel bouwmaterialen, verf en vloerbedekking. Het Woodhouse bouwsysteem is volledig vrij van VOC’s, aldus Allen.

Hoogste brandklasse
De SIP’s die Woodhouse gebruikt in haar woningen hebben een klasse-1 brandwerendheid, de hoogste classificatie die beschikbaar is voor bouwmaterialen. Conventionele bouw laat ruimte open waar lucht in de muren kan stromen, die tijdens een brand als verborgen schoorstenen fungeren. SIP’s hebben geen ruimte voor lucht, maar zorgen ervoor dat het vuur dooft door het van verse zuurstof te ontdoen. Dit zorgt voor gemoedsrust bij onze huizenkopers.

Voordelen voor architecten
Uitstekende structurele eigenschappen
Superieure bouwprestaties
Vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden
Woodhouse biedt totale klantenondersteuning – direct beschikbare klantenondersteuning en technische ondersteuning
Een breed scala aan paneeldiktes en lengtes
OSB gebruikt in Woodhouse huizen zijn gemaakt van SFI-gecertificeerde (Chain of Custody) bosbouwactiviteiten, waardoor het groene bouwpunten oplevert; (FSC-gecertificeerd hout kan ook worden gebruikt)
Draagt bij aan punten in LEED-NC en LEED for Homes projecten, voor architecten die certificering in dat programma nastreven

Houtbouw Gent werkt met enkele aanbevolen partners

3bouw.

Bent u ook op zoek naar een energiebesparende Houtskeletbouw  BEN-woning die wordt gekenmerkt door duurzaamheid, energiebesparende technieken, een zeer laag E-peil én haar milieuvriendelijkheid? Een huis dat comfort biedt, maar ook zeer snel kan worden gebouwd en opgeleverd? Ga dan voor houtskeletbouw van 3bouw.

Kantoor

Zone Reme 1
2260 Westerlo
info@3bouw.be
Tel: 014 70 47 47